SITEMAP ZOEKEN INLOGGEN

   
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
Vorige pagina Blokschema Volgende pagina
 

HygiŽne van apparatuur en werkruimten

  • Apparatuur

In de voedingsindustrie wordt meestal gebruik gemaakt van glad materiaal (roestvaststaal, kunststof). Hierop blijft vuil niet gemakkelijk achter en het is tevens goed te reinigen.
Scheurtjes, naden, deuken en dode hoeken in apparatuur en leidingen zijn plaatsen waar gemakkelijk vuil kan achterblijven.

  • Werkruimten

Deze moeten zo ontworpen zijn dat er hygiënisch gewerkt kan worden.
Vloeren, wanden en plafonds moeten glad zijn afgewerkt om ze goed te kunnen reinigen en desinfecterenDesinfecteren
Ontsmetten, grondig schoonmaken om micro-organismen te doden
. De overgang van de wand naar de vloer moet rond zijn, zodat hier geen vuil kan achterblijven.

Kapotte en loszittende tegels zijn bronnen van besmetting door het vuil dat er achterblijft.

Schone en vuile ruimten in de voedingsindustrie moeten van elkaar gescheiden zijn. Dit geldt ook voor natte en droge ruimten.

In productieruimten moet voldoende gelegenheid zijn om de handen te wassen.


Vorige pagina Naar boven Volgende pagina