SITEMAP ZOEKEN INLOGGEN

   
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
Vorige pagina Blokschema Volgende pagina
 

9.2. Food Fraud

  

BEWUSTE vervalsing of opzettelijke verwisseling, aanlengen, toevoegen, verkeerde voorstelling van zaken van grondstoffen of eindproduct

  • Doel: financieel voordeel om waarde product te verhogen of productiekosten te verlagen

Een aantal voorbeelden van food fraud, kunnen dit duidelijk maken:

  • Duur vlees (bv rundvlees), mengen met goedkoper vlees (paardenvlees)
  • Verschillende soorten olijfolie mengen 
  • Niet biologische grondstoffen gebruiken in producten die verkocht worden als biologische producten
  • Verdunnen van producten bijvoorbeeld door water in te spuiten

Food fraud is dus eigenlijk bewust een product verkopen op valse gronden. Als er niet in zit, wat er op het etiket staat om hiermee het product duurder te verkopen dan dat het waard is.


Vorige pagina Naar boven Volgende pagina