SITEMAP ZOEKEN INLOGGEN

   
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
Vorige pagina Blokschema Volgende pagina
 

1. Werken in de voedingsmiddelenindustrie

Als je werkt, of gaat werken, in de voedingsmiddelenindustrie zul je merken dat er speciale bedrijfsregels zijn. Basisvoorwaarden die te maken hebben met voedselveiligheid.

Dit begint al meteen bij binnenkomst, omdat je verplicht bent je handen te wassen voordat je aan het werk gaat in de productie. Waarom is dit eigenlijk? En waarom moet je bedrijfskleding aan?

Deze introductie leert je alles over basisvoorwaarden, waar iedereen invloed op heeft, dus ook jij. Deze training kan je op elk moment starten en stoppen en zal 1 tot 2 uur uur in beslag nemen. In ieder hoofdstuk wordt een theorievraag gesteld. Verder worden hoofdstukken afgesloten met een actielijst die je kan helpen om te werken volgens de basisvoorwaarden. Dit om besmetting van het product te voorkomen en te zorgen voor een voedselveilig product. 

Wanneer je de introductie hebt afgerond, heb je alle bagage in huis om voedselveilig te kunnen werken in de voedingsmiddelenindustrie.
Aan het eind van de introductie weet je:

  • Wat micro-organismen zijn en hoe je deze kan uitschakelen
  • Wat allergenen zijn en hoe we daar mee om gaan
  • Wat bedrijfsregels & basisvoorwaarden zijn die te maken hebben met voedselveilig werken
  • Waarom deze bedrijfsregels belangrijk zijn
  • Wat hygiëne is en wat jouw rol daarin is
  • Wat voor vormen van besmetting er zijn
  • Wat kwaliteitszorgsystemen zijn
  • Wat Food Fraud is?
  • Hoe je kan reigingen en desinfecterenDesinfecteren
    Ontsmetten, grondig schoonmaken om micro-organismen te doden

Succes!

Bij vragen of opmerkingen kan je contact opnemen met je leidinggevende.


Vorige pagina Naar boven Volgende pagina